breaking.

 
 

religion.

Idag så är man kyrkvärd. Ska bli intressant ^^
 
"På kungens befallning hämtades nu Daniel och kastades i lejongropen. Kungen sade till honom: ”Den gud som du ständigt dyrkar må rädda dig!” Sedan drog man fram en sten och lade den över gropens öppning, och kungen förseglade den med sitt eget och sina stormäns sigill, så att ingenting skulle kunna ändras i Daniels sak. Kungen gick tillbaka till sitt palats. Han fastade hela natten, ville inte ha någon kvinna och låg sömnlös. Tidigt i gryningen steg han upp och skyndade sig till lejongropen. Då han närmade sig gropen ropade han på Daniel med ängslan i rösten: ”Daniel, du den levande Gudens tjänare! Har den gud som du ständigt dyrkar kunnat rädda dig från lejonen?” Då hörde kungen Daniels röst: ”Konung, må du länge leva! Min Gud har sänt sin ängel. Han stängde till gapet på lejonen och de gjorde mig ingen skada. Jag har befunnits vara oskyldig inför Gud, och jag har inte heller gjort något ont mot dig, konung.”

still in.

Jag har inte haft ett leende konstant närvarande så här länge på ett tag. 12 timmar i princip. Min käke gör ont, och likaså blåmärkena på armen efter Hanna å Jones. Obligatoriska straffblåmärken efter lekar.
Jag har varit glad sen Oscar mötte mig på centralen i Uppsala vid 20 i 12 ända tills nu. Att klicka så med folk är underbart. Jag önskar bara att dom bodde närmare. Uppsala, Gävle å Sandviken är alldeles för långt bort i min mening.
Men är lycklig över att ha dem i mitt liv, och i alla fall veta att dom existerar i samma värld som jag.

Madeleine, Oscar, Sofia, Ida, Hanna, Emma, Nathalie, Stina, Clara, Jones, Lina, Paulina och Johan
TACK!







rainism.

Det har regnat sen typ klockan 1 inatt. Så tänkte börja dagen med en massa Rain låtar. Tycker det passar riktigt bra. Han tar i alla fall mina tankar från det dystra vädret och hur mycket jag måste plugga.
Hade nästan velat gå på kpopnonstop idag, men tror att plugget får gå före. Det är billigare och bättre just nu. På alla sätt. 
Behöver fokusera på nånting så jag inte flippar ur på livet. 

Så nu, ett Rainspam.




 

sort it and throw it away.

Jag varvar plugget med A Gentleman's Dignity för att låta allting sjunka in. Historiska namn blandas med karaktärernas namn. Olika partier och kungadömen får egna soundtracks. Vissa personer förknippas med sorg och vissa med fjärilar i magen.
Jag vet inte om det är så effektivt egentligen, men om jag läser all denna text på en gång kommer jag att tappa allt. Jag kommer inte läsa det på riktigt utan bara skumma igenom. Så mina pauser ger mig i alla fall någon slags sortering i hjärnan. Vad är viktigt att kunna och vad är skräp? 

Behöver man veta allas namn? Alla årtal? Det är liksom över 3000 års historia. Jag kommer att få läsa alla papper om och om igen innan tentan om 4 veckor. Standardkoreanskan kan jag i princip redan, det får pluggas 2 dagar innan tentan. Men detta är dags att pränta in redan nu känner jag. Bara att läsa allt och sen upprepa. 

Imorgon blir det plugg, tårta med systra mi, sen mera plugg.
 
Dags att fokusera Rebecca!!
HWAITING~~!

Bra och lugn pluggmusik. 

 

singin' in the rain.

Ja, denna resan var underbar, mesta av tiden.
Vi kom till London runt 22.30 i fredags, snurrade runt som yra höns på Ilfords gator och hittade till slut hotellet runt 01.30 som jag förutspått. Stackars receptionisten. Vi såg typ galna ut xD
Men vi fick sömn och sen på morgonen fick vi en bra frukost. Vi utforskade Ilford, åt god kinesisk buffé och satt i solen på gräset i Valentine's Park.
Som var full av ekorrar xD
Sen gick vi hem till hotellet och fixade oss. Vi lämnade Linn på rummet och gav oss av mot O2 arena.
Där såg vi den enorma kön som var till ståplatserna och virrade oss fram till våran kö.
Den var inne i värmen xD
Vi var superpeppade och typ fangirla värsta högt på svenska ^^
vi tog oss in och satte oss. Anna fick glowstick-vätska i ögat så Anna å Hanne fick spendera ett tag på sjukstugan, som tur va så hade inte konserten börjat.
Och dom hann tillbaka tills allt börja.
En sammanfattning av konserten:

 

-Kön till ståplatserna var gigantisk!
-Sittplatsmänniskorna var jättetrevliga.
-Alla var superpepp
-Blåa lysstavar ÖVERALLT (dom är förresten farliga)
-Killarna var underbara
-De snacka mycket engelska
-De gillar Harry Potter, för att citera Jungshin: "I love London!... Harry Potter! :D "

-Vissa var väldigt respektlösa i och med att de ignorera fotoförbudet.

-Dom körde alla populära låtar så som I'm a loner och taket flög i princip av
-Yonghwa blev hög på livet under Hey you och Let's go crazy
-Det var hett
-De pinky-promise-ade att komma tillbaka snart!
-Underbart nummer av Jonghyun på slutet, där hela gruppen sedan sa hejdå och tackade.




Som sagt var det AMAZING!!

Det var skönt att komma hem å få sova efter det. Även fast det var svårt.

På söndagen var det sightseeing på schemat och det regnade som in i bomben.
Circle, district och halva jubilee var avstängd så vi fick traska för att komma dit vi ville. Men vi hittade smultronställen som vi inte skulle hittat annars.

Igår regnade det också asmycket.
Men vi skulle shoppa så tycker inte det gjorde så himla mycket. Men stresshoppa är ingen hit må jag säga.

Stress till flygplatsen. Och vi kom hem runt 02.00 ish i natt.

Trött Becca å Hanne slappar nu framför datorn.


flying horse.

Ibland ifrågasätter jag Nordkoreas val på vad dom namnger sina organisationer.
Det fanns nån som hette "The Flying Horse Movement". Eller bara "The Chollima Movement"
Nice namn men vad gjorde dom egentligen *googling*

"...the Chollima Movement, which was a movement in North Korea promoting fast economic developments, similar to that of the Chinese Great Leap Forward. Like other countries, this state planning allowed for the ultimate utilization of resources both natural and man-made.
After the Korean War, the country was devastated and the Korean people had to rebuild everything, starting from ashes. In order to expedite the construction, President Kim Il Sung devised the slogan “rush as the speed of Chollima.” It is said that ten steps were needed when others took one, and one hundred needed when others took only ten.
Several statues are found of this majestic creature in Pyongyang, the capital of North Korea. The Chollima Statue symbolizes heroism, the constant, fighting spirit of the Korean people, and the innovations and advance so quickly, at the speed of Chollima."

Hmm... Coolt. Så jag lärde mig i alla fall litegrann på lektionen idag, även fast jag knappt kunde tänka pågrund av syrebrist. Våra salar är sämst på det sättet.


stop girl.

Nu e jag påväg till min sista lektion för denna vecka. Idag är det Koreas ekonomi som står på schemat. Vi får väl se hur intressant det är. På morgonen/förmiddagen så körde jag U-Kiss nya låt Stop Girl typ 10 ggr på raken.
Kan säga att det gick från besvikelse till amazement. Den är faktiskt riktigt bra och fastnar i hjärnan.
Så den kommer väl spelas hela kvällen sen också.
När jag kommer hem från skolan ska jag å Hanne handla och sen baka bullar.. För senare kommer Em å Maria så ska vi ha bullkalas. För jag fyller ju år imorrn xD
Här kör vi inte fest utan bullkalas. Mycket mysigt tycker jag.
Sen bara att packa och tagga Londonresan som påbörjas imorgon.
Spännande! ^^


virus.

Det är som att något försöker stoppa mig.
En konstant smärta i huvudet, kroppen eller hjärtat. 
Kan jag inte få må någorlunda bra i alla fall en stund? 
Det är allt jag kräver, en vecka utan en gnagande känsla i tankarna. 
Är det för mycket begärt? 
Jag vill inte gå igenom samma känslor igen.
De jag kände sista tiden i Piteå.
Låt det inte gå så långt.
Snälla. 
 
 
아파
 

write.

Vill rekommendera en riktigt bra japansk film, som av någon anledning handlar om en döv. Precis som Calling You handla om. Hmm :/
Den heter Hitsudan Hostess
Men den handlar i alla fall om Saito Rei som blev döv när hon var liten. Det börjar med att hon går i skolan, men blir behandlad dåligt pågrund av att hon inte kan prata med folk. Hon hoppar av och träffar människor som vill hjälpa henne att skaffa jobb. Hon hittar ett jobb men butiken stängs ner. Senare möter hon på en Mama, alltså en kvinna som äger en klubb med värdinnor. Dom blir bra vänner och Rei blir en såkallad Hitsudan Hostess.. 
 
Resten får ni se själva, annars kommer jag spoila hela filmen.
 
 
 
 
 

sound the bugle.

Idag blev det häng med min underbara wifeu. Vi kollade på den bästa filmen jag vet, Spirit: Hästen från vildmarken. Den VHS:en är fan sönderspelad, så ljudet laggar sönder ibland. Men mysigt var det. Sen gick vi och käka onödigt dyr och onyttig mat på Vickningen som i princip blivit "vårat" ställe. Vi tog vår mat och satte oss på en trottoarkant där vägen var avstängd för trafik, mellan statoil och min lägenhet. Så vi satt där ett bra tag, åt, snackade och lyssnade på musik.
 
 
Och gissa vilka? CNBLUE såklart!
 
Tänk att det är mindre än en vecka kvar innan jag får se CNBLUE. Det har vart en dröm för mig sen 2010. Det var första gruppen jag hörde tillsammans med FT Island. Men CNBLUE har alltid varit mer betydelsefulla i mina ögon, och har allid rört mitt hjärta. Dom har fått mig att gråta, skratta och har varit med mig genom glädje och sorg/depressioner. Det kommer bli så himla underbart att vara i samma rum och andas samma luft som dessa 4 män, som gjort så mycket utan att veta om det.
 
<3 
 
 
 

only you can hear me.

Nu har det blivit tomt och tyst här i lägenheten. 
Det är visserligen skönt att få vara ensam, men jag hatar det på samma gång. Så får börja va med massa vänner hela tiden.
Ensamhet gör så att jag tröstäter eller inte äter alls, vilket inte är ett dugg bra. 
 
Meeen idag är det okej, har ätit god mat, fått lite sömn och sett en bra film. EXTREMT bra film, som jag tycker att alla borde se... 

Calling You/Kimi ni shika kikoenai heter den och handlar om en tjej och en kille som har "mentalsamtal" med varandra. Jag vill inte avslöja storyn så tycker ni ska kolla in den ^^'





 
 
Sen vill jag även dela med mig av en låt som Oscar länka mig xD


 

....

"I en dröm drömde jag att du ringde mig, du min bäste vän. Du va som vanligt, du drog skämt och retades, och skrattade. Du berättade att du fått en ny medecin som var den bästa någonsin. Och du hade vart på världens bästa konsert, allting du hade gjort va som vanligt världens bästa. Och det där med att du hade dött va såklart ett skämt, eller nåt slags misstag. Men sakta förändrades rösten och jag förstod att det var nån annan som härmade dig och du gled bort igen, du min bäste vän. Och jag hann inte fråga vad du tyckte om allt, minneskonserten till dig, skulle vi spela min nya låt eller inte? Och vilken låt skulle va intro? Och framför allt, jag hann ju aldrig fråga dig varför du hoppade. Jag trodde jag hade tid. Jag trodde jag hade tid."

-Henrik Berggren

sick of...

Rätt trött på riktningen mitt liv tar just nu. Vill bara krypa ihop i en boll och rulla ner i ett hål. Som en mullvad. Tänk vad skönt det skulle vara. Att ba försvinna från omvärlden...
 
 

time is up.

vet inte vad jag håller på med längre..
plugget är min enda säkerhet.


melancholia.

Melankoliska texter är allt ni får på ett tag då det är mina tankar.


Och du skär,
skär som laser         har inget vettigt försvar
Att försöka värja    saknar mening
För du skär,
skär som laser        förlorar hur    än gör
För du är inte nån man låser in
        nån som man har


lie.

I swallow the tears that dig inside my heart,
so my longing won’t lift up it's head,
so my exhausted heart won’t know.


hope.

Du är ankaret i mitt liv, din röst får mig att klara varje dag. 
Lee Jonghyun <3




 

catch it.

Första dagen i skolan började med att jag på något mystiskt sätt inte hörde ETT ENDA alarm. Hade typ 15 alarm mellan 05.30 och 06.00.
Men jag vaknade 08.40, fail som jag är.
Så det var bara att slänga sig i duschen, dra på sig kläder och springa till bussen.
Kom till SU vid 10.20, ba sådär 1h 20min försent. Men det var tydligen lugnt för läraren eftersom jag redan var registrerad på kursen.
Men kom upp till klassrummet och det var smockfullt. Jag och en kille som också kom försent stod där i 45 min och fattade seriöst inte vad läraren snackade om. Men nästa lektion var bättre, fick i alla fall en plats.. Dock så suger vår hangul-lärare. Han kan inte uttala simplaste orden.. Typ annyeonghaseyo..
Men men.. Överlevde typ.

Sista lektionen var grym! Bra lärare, bra sällskap och alla lät som valrossar..
Vi gick nämligen igenom vokaler, och då blir det lätt så xD

Nu ligger jag i syrrans gamla rum medan Jin kollar på någon stream. Är hundvakt till imorgon kväll nån gång..

Peace out~!


clouded eyes.

Gårdagen var extremt rolig. Vi var hemma hos Hanna, satt/låg på golvet och nördade kpop. Hade kpopquizzes och charader.
Grät av lök och gjorde för mycket mat. Åt alldeles för mycket godis och blev anfallen med godispapper.
Vi körde koreanska nummerlekar och straffade varandra. Har märken efter Jones fingrar på min arm, bredvid Hannas fina höna.
Vi diskuterade fanfics, skojsexade varandra. Låtsades vara värsta gangsta.. Och dansade Gangnam Style på ICA.
Det var en mycket lyckad dag/kväll/natt.

Tack till mina fina unnies Hanna & Ida för kvällen och tack Sandra, Madeleine, Emma, Jones, Clara, Nathalie, Stina, Malin, Ida och Johan för bästa kvällen på länge. <3


never stop.

1 september.
Den dagen jag önskar att jag var 3 år yngre och stod på King's Cross för att ta tåget till mitt sista år i det skotska slottet.
Men blir en annan rolig grej ist. Tagit min packning och min slytherinslips nästan hela vägen till Gävle.
Om ca en halvtimme är jag framme och får träffa människor som är så extremt underbara att jag dör xD
Den här dagen kommer bli mycket rolig tror jag. ^^
Jag är extremt peppad :D


i saw that.

Då har man levt ett tag i gamingvärlden. Har Act 4-2 från Ninja Gaiden OST på hjärnan konstant och ibland ser jag bossfighter när jag blundar.

Men idag blev det andra grejer på kvällen.
Jag, Jin och Hanne drog in till Stockholm för att se INORAN på KGB Bar.
Hade aldrig hört varken honom eller hans gamla band Luna Sea. Men jag må säga att jag gillar det jag såg och hörde. Synd bara att det var en så pass liten lokal han spelade i.
Sen har jag haft Teardrops In The Rain på repeat sen vi lämnade Norrtälje bakom oss.. Hmm :/

Om 4 timmar drar jag mot Gävle för att träffa ett gäng underbara människor och får in mer kpop i min hjärna igen. Mer än bara Big Bang och 2NE1 det vill säga.
Såååå ÄVENTYR!! XD


RSS 2.0